Auto Achtergrond take a corner full Tips en advies

Rijtips: De kunst van het bochtenwerk door BFGoodrich

“Sensatie” is geen synoniem voor “snelheid” …
De bestuurder moet steeds de voorkeur geven aan veiligheid boven snelheid en rijden met inachtneming van de wegregelgeving. Snelheid is geen vereiste om sensaties te ervaren achter het stuur. Het is in bochten en op bochtige wegen dat de uitzonderlijke grip van de BFGoodrich-banden een optimaal rijplezier biedt.
Zonder risico een bocht nemen betekent niet alleen dat men anticipeert achter het stuur, maar ook dat men kiest voor kwaliteitsbanden. Rust uw voertuig uit met BFGoodrich-banden, wees bewust van de snelheidscodering van de band en volg de onderstaande rijaanwijzingen. Hierdoor zult u elke bocht met het volste vertrouwen kunnen aansnijden.

Vóór de bocht…

Om een bocht aan te snijden in optimale omstandigheden wat betreft grip, trekkracht en veiligheid, is het ten stelligste aan te bevelen te anticiperen en te remmen voor de bocht zolang de wielen vooraan recht staan..

BFGoodrich-banden geven u een betere grip in de lengte en bijgevolg een betere grip bij het remmen.

… in de bocht…

Vermijd remmen in de bocht omdat de verplaatsing van de belasting naar de voorzijde van het voertuig leidt tot een verminderde grip van de achterbanden, waardoor het risico op slippen verhoogt.

Dankzij hun uitstekende dwarsgrip, bieden de BFGoodrich-banden u een perfecte grip in de volledige bocht. Bovendien kunt u dankzij hun grote trajectprecisie uw voertuig precies daarheen sturen waar u wil.

… bij het verlaten van de bocht…

Bij het verlaten van de bocht, geef enkel gas wanneer de wielen vooraan van uw voertuig recht staan. De kracht bij het versnellen moet in verhouding staan tot de hoek van de bocht. U dient daarom geleidelijk aan te versnellen bij het verlaten van de bocht. De grip van de BFGoodrich-banden verlenen u zo een beter vermogen tot versnellen.

De natuurlijke balans en de onvergelijkbare grip van de BFGoodrich-banden stellen u in staat uw bochten nog beter te nemen.

De browser die u gebruikt, wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website