Auto Achtergrond road conditions max Tips en advies

Welke banden voor mijn auto? De juiste banden voor alle rijomstandigheden

De weersomstandigheden en de staat van de wegen variëren enorm in de loop van een jaar. BFGoodrich biedt u bandengamma's voor alle seizoenen die passen bij uw rijgewoontes, zodat u prettig en veilig kunt blijven rijden. Dus, welke banden voor mijn auto? Ontdek het nu!

ZOMERBANDEN VAN BFGOODRICH

's Zomers, wanneer de temperaturen van wegdek en bandenrubber oplopen, wordt de band 'platter' bij contact met het asfalt. De stuurprecisie neemt af en het voertuig is minder goed onder controle te houden.

De zomerbanden van BFGoodrich zijn speciaal ontwikkeld om dit verschijnsel te voorkomen. Daardoor kunt u veilig en plezierig blijven rijden, de hele zomer lang. We adviseren deze banden te monteren als de buitentemperatuur hoger is dan 7 °C. U kunt de banden tot de herfst gebruiken

WINTERBANDEN VAN BFGOODRICH

Wanneer de buitentemperaturen lager zijn dan 7 °C, wordt een zomerband echter minder efficiënt. Op koude, natte, besneeuwde en beijzelde wegen staan het rubber en profiel van BFGoodrich-winterbanden garant voor:

  • meer grip,
  • een uitstekende trekkracht,
  • een beter remvermogen.


U hoeft dus niet op de Noordpool te wonen om baat te hebben bij de winterbanden van BFGoodrich!

ALL SEASON BANDEN VAN BFGOODRICH

Het complete 'All season'-gamma van BFGoodrich, dat al volop wordt gebruikt in de Verenigde Staten en geschikt is voor alle soorten voertuigen (behalve bedrijfsvoertuigen) is nu ook verkrijgbaar voor Europese bestuurders.

Het 4-seizoenengamma van BFGoodrich biedt een uitstekend compromis tussen zomer- en winterbanden. Het is dus een uitstekend alternatief als u niet steeds wilt wisselen tussen zomer- en winterbanden. Deze banden zijn geschikt om plezier en veilig te rijden, in alle seizoenen en bij alle omstandigheden (droog, nat en besneeuwd wegdek).

  • Het 4-seizoenengamma heeft klasse C voor grip op nat wegdek en is dus een zeer veilige keus.
  • Dankzij de3PMSF-markering (3 Peak Mountain Snow Flake) bieden deze banden een goede trekkracht op sneeuw. De banden kunnen gebruikt worden in Europese landen waar de wetgeving eist dat voertuigen 's winters worden uitgerust met winterbanden.
  • Eenvoudig en kostenbesparend! U hoeft geen geld meer uit te geven om twee sets banden te kopen, hoeft ze niet meer tweemaal per jaar te verwisselen en hebt geen opslagruimte voor uw banden meer nodig.

 

"Dit gamma is de beste oplossing in alle omstandigheden. En het belangrijkst van al: u blijft altijd even plezierig rijden! Een voertuig met 4-seizoenenbanden gedraagt zich geheel normaal tijdens het sturen en rijden!" (Damien Desse, tester bij Michelin).

De browser die u gebruikt, wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website