Auto Achtergrond all season conditions banner max Tips en advies

Rijtips: Hoe slim te rijden met all season banden.

Nuttige tips van één van onze gebruikers, Damien Desse

Kunt u niet kiezen tussen zomer- of winterbanden? Teveel verschillende wegomstandigheden in de gebieden waar u rijdt? Kies voor BFGoodrich all season banden voor de beste rijprestaties!

“Een voertuig dat is uitgerust met BFGoodrich g-Grip all season banden presteert goed,” aldus Damien Desse, een van onze bandengebruikers gedurende de afgelopen zes jaar.

“Deze reeks banden is specifiek ontworpen zodat chauffeurs zich geen zorgen hoeven te maken over het rijden op verschillende wegdekken in verschillende seizoenen.”
Met een waardering van C voor natte grip - zoals getoond op het label - biedt de BFGoodrich g-Grip all season band uitstekende veiligheidsprestaties. Naast de M + S (modder en sneeuw) markering, voldoet de band aan de nieuwe en strengere Europese standaarden voor de goedkeuring van winterbanden. De band is ook 3PMSF-gecertificeerd (Three Peak Mountain Snow Flake) en biedt uitstekende grip op sneeuw.

De combinatie van deze technologische vernieuwingen zorgt voor grip en aangenaam rijgedrag in de zomer en goede prestaties wat betreft remmen en versnellen op met sneeuw bedekte wegen. “Als je vaak in winterse omstandigheden en op sneeuw rijdt, kun je natuurlijk beter voor winterbanden kiezen, aangezien deze beter geschikt zijn voor zulke specifieke gebruiksomstandigheden,” aldus Damien.

Rijtips: “Deze zijn hetzelfde voor alle soorten banden. Als je op een met sneeuw bedekte weg rijdt, dien je te testen hoe de band reageert op het soort sneeuw (gesmolten, in elkaar gedrukt, ijzig, enz.) om zo de condities van de bandengrip te bepalen. Als je omhoog en omlaag rijdt, dien je de koppeling voorzichtig los te laten en de auto zo voorzichtig mogelijk te besturen. 

Maak gebruik van een soepele en uniforme manier van rijden, waarbij je zaken rustig benadert en vooruit denkt. Dit zijn mijn belangrijkste tips voor het rijden op sneeuw, ongeacht welke band je gebruikt,” adviseert onze gebruiker. “Kort gezegd stelt deze nieuwe band automobilisten in staat om veilig te rijden in alle omstandigheden, zonder hun rijgedrag aan te hoeven passen. Bovenal zijn automobilisten zo in staat hetzelfde rijgevoel te behouden,” concludeert Damien.

De browser die u gebruikt, wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website