OFFROAD RIJTIPS: STOP-START HERSTELMETHODE

Als een heuvel te steil wordt om te beklimmen, zal uw voertuig waarschijnlijk afslaan. De stop-start herstelmethode is een klassieke techniek waardoor bestuurders die met de hand schakelen  de auto veilig weer kunnen starten zonder de controle over het voertuig te verliezen.

1 Zet de motor uit  met de contactsleutel en plaats uw voet stevig op de rem.

2 Druk, terwijl uw voet nog steeds op de rem staat, de koppeling in en zet het voertuig in zijn achteruit.

3 Laat de koppeling voorzichtig los en vervolgens de rem. Het afgeslagen voertuig zal niet van de helling af rollen omdat het voertuig in zijn achteruit staat.

4 Zorg ervoor dat er zich niets achter u bevindt op de heuvel en start de motor met de contactsleutel met uw voeten van de pedalen af.

5 Het voertuig staat nu aan in zijn achteruit en u kunt soepel achteruit rijden met uw voertuig in de versnelling voor de volledige afdaling.

6 Gebruik indien nodig de rem zonder de koppeling of het gaspedaal te gebruiken.

GEBRUIK ALTIJD UW HANDREM WANNEER U OP EEN HELLING PARKEERT

Als de heuvel steil genoeg is, kan een voertuig nog steeds bewegen als het in een versnelling staat. Door het aantrekken van de handrem voordat u de koppeling loslaat, blijft het gewicht eerst op de rem staan, de versnelling is het back-up plan indien de rem faalt. U kunt het beste parkeren in de eerste versnelling wanneer u op een helling omhoog staat en met de versnelling achteruit als u op een helling omlaag staat.

De browser die u gebruikt, wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website