Auto Achtergrond tire use and safety Tips en advies

Advies over bandenveiligheid en -gebruik

Banden vormen het enige contactpunt tussen het voertuig en de weg. U dient erover te waken dat u de kwaliteit en de prestaties van uw banden in stand houdt. Hiervoor raden we u aan het volgende advies over bandenveiligheid en -gebruik na te leven. Deze adviezen zijn geldig onder voorbehoud van striktere lokale bepalingen: regelgevende, wettelijke vereisten, ...

Om de veiligheids- en gebruiksaanwijzingen te raadplegen, klik op de volgende link:
Gebruiksaanwijzingen voor BFGoodrich banden

Moet u ”all season banden” aanbrengen?

Automobilisten,
Heeft u soms te maken met winterse omstandigheden?
Heeft u genoeg van het maken van weervoorspellingen tijdens de seizoenen? Heeft u genoeg van het verspillen van tijd door uw banden steeds te vervangen?
Bent u op zoek naar slimme oplossingen voor het rijden in de winter waar u niet failliet aan gaat en die u veilig houden?

De nieuwe reeks van “all season” banden van BFGoodrich is in dat geval om maat gemaakt voor u!

Door de technologie van zomer- en winterbanden te combineren, zorgt deze reeks altijd voor rijplezier en veiligheid ongeacht het seizoen op alle wegdekken, of het nu droog is, regent, of sneeuwt.

Het juist aanbrengen van de nieuwe BFGoodrich g-Grip ALL SEASON band is een veilige en kostenbesparende optie: u hoeft niet langer het weer te voorspellen en u blijft in controle gedurende het hele jaar.

Wanneer zou u zomerbanden moeten verwisselen met winterbanden?

Wanneer u elke dag met sneeuw te maken heeft, wordt het u aanbevolen om een band te kiezen die is ontworpen voor de best mogelijke prestaties in deze omstandigheden. Voor meer gemoedsrust op witte wegen houdt het aanbrengen van winterbanden in dat u zich geen zorgen meer over de sneeuw hoeft te maken.

Bij het stijgen van de temperatuur, stijgt ook de temperatuur van het wegdek en het rubber van de banden. Het rubber wordt daardoor meer “platgedrukt” tegen het asfalt waardoor de weg (of het rijgedrag van het voertuig) voelt alsof u minder precisie en controle heeft. Daarom wordt u aanbevolen om te wisselen naar zomerbanden.


 

De browser die u gebruikt, wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website